Dooer: Recension och omdöme (2024)

Senast uppdaterad: 28 december 2023
Bilde

  Dooer har ett gratis fakturerings- och bokföringsprogram som finns tillgängligt på nätet. Det här är ett bolag som vill att företagande ska vara enkelt, och därför har de tagit fram en praktiskt lösning som ska bidra till just det för alla slags aktiebolag. I den här Dooer recensionen kommer du få läsa mer om vad du kan använda tjänsten till, hur den fungerar i praktiken och vilka andra fördelar det finns med att använda Dooer så att du kan avgöra om det här är rätt val för ditt företag.

  Vi hjälper dig att hitta rätt revisor

  Få erbjudanden från 3 bra leverantörer. Tjänsten är helt gratis och icke bindande.

  Dooer – för ett enkelt företagande

  Dooer är medlem i FAR och följer således samtliga riktlinjer som de ställer upp. Grundarna bakom det här företaget har en förståelse för vad det innebär att driva näringsverksamhet och arbetar för att det ska vara enkelt och roligt att ha sitt eget företag. Det administrativa arbetet som tillkommer för ett företag är således det som Dooer hoppas kunna underlätta genom ett antal automatiserade processer. 

  Vissa funktioner som andra aktörer tar betalt för är alltid gratis med Dooer, och kommer dessutom fortsätta vara det. Anledningen till att Dooer erbjuder de här funktionerna gratis är att de vill se en förändring inom bokföring och värnar om att själva vara drivande i den processen. Utöver att de erbjuder tjänster till dig som vill sköta det administrativa arbetet själv har de även en egen redovisningsbyrå som kan upprätta bokföring och ta hand om lönehantering åt ditt företag.

  Dooer bokföringsprogram

  Dooer har ett bokföringsprogram som kommer med flertalet smarta integrationer med Skatteverket. Du kan koppla ditt företags bankkonton till bokföringsappen och synka samtliga betalningar automatiskt genom att använda BankID. 

  Programmet är väldigt enkelt att använda och det krävs inte att du har en lång erfarenhet av att arbeta med ekonomisk administration för att klara av att använda det. En av de allra bästa sakerna med Dooer bokföringsprogram är att du får en direkt synkronisering av samtliga affärshändelser, vilket innebär att de förs över till bokföringen av sig självt. Om du behöver skicka in rapporter till Skatteverket gör du även det direkt i programmet med bara några få klick.

  Utöver praktiska integrationer och automatisk bokföring får du som använder Dooer dessutom tillgång till flertalet guider som steg för steg tar dig igenom olika processer som rör bokföringen. Det finns även en att göra-lista som påminner dig om vad som är nödvändigt att göra för stunden och vilka viktiga datum du behöver komma ihåg.

  Dooer bokföringsprogram låter dig dessutom göra deklarationer med ett knapptryck, ta bilder av dokument direkt i mobilappen och både exportera och importera bokföring. Det är även möjligt att låta ett obegränsat antal användare använda samma konto ifall man har ett företag där flera har hand om bokföringen.

  Att byta bokföringsprogram till Dooer är väldigt enkelt och det finns en inbyggd guide i programmet som hjälper dig att komma igång både om det är så att du ska flytta en befintlig bokföring och om företaget är helt nystartat.

  Som du märker har Dooer många användbara funktioner för bokföringen. Det som är en nackdel med Dooer bokföringsprogram är däremot att det endast kan användas av aktiebolag. Det är alltså inte ett bokföringsprogram som en enskild firma kan nyttja, och det är naturligtvis ett minus för tjänsten eftersom många enskilda firmor har behov av prisvärda och effektiva lösningar för den ekonomiska redovisningen.

  Dooer gratis faktureringsprogram

  På samma sätt som Dooer har ett bokföringsprogram som inte kostar ett enda öre finns det även ett faktureringsprogram som är helt gratis. Med det programmet går det att skapa och skicka såväl fakturor som offerter. En offert kan sedan godkännas med BankID av din kund, vilket är tryggt och smidigt för alla inblandade parter.

  Med Dooer gratis faktureringsprogram kan du skapa ett obegränsat antal offerter och fakturor, och det går att omvandla en offert till en faktura väldigt smidigt. Du kan även addera bilagor till fakturorna och det finns möjlighet till automatisk avprickning och att hantera påminnelsekrav.

  Med Dooer kan du som företagare få betalt snabbare genom flera olika faktureringsmöjligheter. Du kan skicka den som webbfaktura, PDF eller SMS. Väljer  du alternativet webbfaktura skickas den som en betallänk via nätet. Det går att använda flera betalningssätt när du fakturerar med Dooer, däribland Apple Pay, Swish och kortbetalning. Självklart går det även att begära betalning till plus- eller bankgiro samt betalning med IBAN och BIC.

  Fakturera med ROT och RUT

  Att fakturera och administrera RUT och ROT är enkelt med Dooer faktureringsprogram. I programmet ingår samtliga delar som är nödvändiga, från att ställa ut en faktura till att begära betalning från Skatteverket. Du kan göra hela den här processen direkt i programmet och när du gör det skapas ett underlag som skickas till Skatteverket, och du signerar allting med BankID. Det går naturligtvis också att addera avdrag för flera personer på samma faktura.

  Bankintegrationer och betalningsregistrering

  Dooer arbetar som nämnt för att göra samtliga delar av fakturering så smidiga som möjligt, och det gäller även administrationen av inkommande betalningar. Eftersom det går att koppla samman verktyget med flera banker och betalningsleverantörer kan du få en uppdaterad status på samtliga betalningar i realtid. När en faktura betalas kan du se det direkt. Den här funktionen fungerar med Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken. I och med det här så kan du spara stora mängder tid och uppnå ett mycker mer praktiskt arbetsflöde gällande betalningar.

  Samtliga fakturor följer SIS-standard

  När man skapar en faktura finns det vissa krav på vad de ska innehålla. Det här är en funktion som är implementerad i Dooer och de fakturor som skapas och skickas via programmet kommer följa SIS-standard och alla riktlinjer som Skatteverket har.

  Smart fakturering med Dooer faktureringsprogram

  Du kan fakturera var du än befinner dig eftersom allt arbete sker och sparas i molnet. Det innebär att du kan fakturera såväl från kontoret, hemifrån och i mobilen när du är iväg på arbetsuppdrag. Fakturorna kan anpassas för att passa företaget då det går att addera fritextfält och logotyp.

  Fakturera i flera valutor

  Om du har ett företag med kunder i ett annat land kan du vara trygg med att använda Dooer. Det här programmet har stöd för flera valutor, vilket innebär att det inte heller är några problem att exempelvis skicka en faktura i euro till en kund i Tyskland.

  Kom igång med Dooer faktureringsprogram

  För att du ska kunna fakturera med Dooer behöver du vara godkänd för F-skatt. Ska du fakturera för momsbelagda tjänster eller produkter behöver företaget även vara momsregistrerat. Vidare behöver företaget ha ett eget bankkonto. För att komma igång med faktureringen ska appen fakturering aktiveras, det gör man som inloggad på sitt företagskonto på Dooer.

  När faktureringen är aktiverad anger du de uppgifter som behövs om själva företaget. De uppgifterna kommer sedan att adderas till samtliga fakturor. Du får även uppge vilka betalningsalternativ dina kunder kan använda, och slutligen behöver du godkänna Dooers faktureringsvillkor.

  Lönehantering med Dooer

  Det är inte bara bokföring och fakturering du kan hantera gratis med Dooer. Om du har anställda och de ska få lön utbetald finns det möjlighet att sköta allt det helt utan kostnad. I programmet går det att se lönespecifikationer som uppdateras i realtid och addera standardlöner så att du kan sköta lönehanteringen snabbare varje månad.

  Med Dooer för lönehantering behöver du inte ladda ner AGI-filer, utan de skapas i programmet och så kan du logga in på Skatteverket och ladda upp dem direkt. En annan stor fördel med Dooer lönehantering är att det är mycket enkelt att hantera utlägg som anställda har. Så länge de laddar ner appen kan de fotografera samtliga kvitton och ladda upp dem. Som företagare kan du sedan gå in och godkänna utläggen och pengar betalas därefter ut till den anställda samma dag.

  Redovisningstjänster hos Dooer

  Om du inte vill sköta den ekonomiska administrationen själv kan du istället anlita Dooer redovisningsbyrå, som heter Voitto, för arbetet. I tjänsten ingår enkla löne- och fakturasystem, gratis support och löpande bokföring. Företaget får också tillgång till en fri support utan någon kostnad. Att anlita Voitto är således ett alternativ för företagare som inte alls vill beblanda sig i bokföringen själv. Det är ett mer lämpligt alternativ för något större företag som har en stor del redovisning som ska utföras. Genom att låta någon annan utföra det arbetet belastas inte ens egen arbetsbörda.

  Pris för Dooer fakturerings- och bokföringsprogram

  Som vi redan varit inne på är Dooer gratis att använda. Med tanke på hur väldigt många bra och användbara funktioner såväl bokförings- som faktureringsprogrammet innehåller är det här verkligen någonting som höjer vårt omdöme. Det är inte ofta man som företagare erbjuds att få sådana kompletta tjänster utan att betala någonting varje månad. Ett företag som vill spara på sina kostnader kommer därför med stor sannolikhet tycka om Dooer. Tjänsterna för att anlita redovisningsbyrån specificeras utifrån varje enskilt företag eftersom samtliga bolag har olika behov. Det som däremot är tydligt är att Voitto är ett prisvärt alternativ när man behöver redovisningshjälp.

  Vi hjälper dig att hitta rätt revisor

  Få erbjudanden från 3 bra leverantörer. Tjänsten är helt gratis och icke bindande.

  Omdöme om Dooer

  Dooer är ett väldigt bra fakturerings- och bokföringsprogram. Det att programmen är gratis väcker naturligtvis en nyfikenhet direkt, och när man sedan granskar innehållet i tjänsterna och ser det rika utbudet blir helheten positiv. Du som har ett företag som inte vill lägga ner stora summor pengar på redovisningen men ändå kunna sköta allting med automatiska processer kan med fördel använda dig av Dooer. Vill du däremot ha större möjligheter till att anpassa fakturorna enligt grafisk profil, eller om du  har behov av andra funktioner som inte ingår i tjänsterna är det istället bättre att titta på något annat alternativ.

  En annan nackdel som vissa kan uppleva med ett gratis bokföringsprogram är bristen på support. Dooer har ett community på sociala medier där de besvarar frågor, och det går även att läsa på deras hjälpsidor där en hel del information finns sammanställd. Däremot har de inte telefon- eller chattsupport, utan det går endast att ta kontakt med dem via mail. Har man frågor av en mer akut karaktär kan det alltså vara svårt att få support direkt när den behövs, något man istället ofta erbjuds när det är ett program man betalar för.

  På det stora hela är upplevelsen av Dooer att alla deras program verkligen underlättar för företagare. De många integrationsmöjligheterna och automatiska processerna kommer göra den ekonomiska administrationen enklare att utföra, och i grund och botten är det precis det som ett bra bokföringsprogram eller faktureringsprogram ska göra. De kostnadsfria fungerar tjänsterna är lämpliga och bra för mindre företag, och när bolaget i fråga har blivit större är det enkelt att överlåta arbetet med ekonomin till Voitto som är Dooers redovisningsbyrå.