Revisor Motala – de 10 bästa 2023

Här kan du som driver ett företag hitta de allra bästa revisorerna i Motala. Du får bekanta dig med olika revisorer och revisionsbolag här nedanför, men utöver dessa som vi visar här finns det också många andra revisorer med rätt kompetens för att göra ett bra jobb åt företaget. Vill du veta vad en revisor i Motala kostar? Då kan du skicka in en offertförfrågan här på sajten så kommer du få erbjudanden från flera olika revisorer som gärna skulle arbeta tillsammans med dig och ditt företag.

FÅ 3 ERBJUDANDEN
Om vår bedömning
Bildet

Sandbergs Redovisning & revision AB

Sandbergs Redovisning & Revision AB är en vägvisare för företag som behöver hjälp med den ekonomiska administrationen. Byrån har effektiva digitala standardtjänster som också går att paketera och anpassa efter företaget du driver.

  • Drottninggatan 1 B, 591 35 Motala
Bildet

Motek Revision AB

Motek Revision arbetar med alla storlekar och typer av företag. Eftersom de har så många kunder inom varierade områden vet de att alla företag har sina egna behov och förutsättningar. Därför anpassar de sina tjänster och sitt arbete efter varje enskild kund.

  • Grundades 2006
  • 13 anställda
  • Östermalmsgatan 91, 591 60 Motala
Bildet

baks & co AB

Hos Baks & Co AB är det inget företag som försvinner i mängden. Såväl stora som små företag är lika viktiga. Det här är en byrå som precis som deras kunder en gång haft en dröm om ett lönsamt företag, och det gör att de har en stor förståelse för alla som anlitar dem.

  • 23 anställda
  • Tingsvägen 3, 573 35 Tranås
Bildet

Haller & Partner Revision AB

Företag som vill ha ett engagerat och personligt engagemang av sina samarbetspartners kommer trivas bra hos Haller & Partner Revision AB. Revisorerna arbetar för att företagare ska kunna nå sina mål snabbare och enklare genom deras granskning och rådgivning.

  • Grundades 2010
  • 3 anställda
  • Drottninggatan 50, 591 27 Motala
Bildet

LR Revision & Redovisning Östergyllen AB

LR Revision & Redovisning Östergyllen AB tillhör ett nätverk bestående av över 70 kontor. Det lokala kombineras därav med en stor gemensam kraft, kompetens och styrka. Byrån erbjuder tjänster inom redovisning och revision för alla företag.

  • Badhusgatan 4, 582 22 Linköping

En revisors uppdrag

En revisor i Motala som arbetar med revision för ett företag har som uppgift att vara en kontrollerande och granskande part. Revisorn är en person som inte själv är delaktig i driften av verksamheten utan som istället kontrollerar hur företaget förvaltas, både ekonomiskt och rent praktiskt. 

Det är väldigt viktigt att välja rätt revisor. Vad som är rätt val kan förstås skilja sig åt från företag till företag, och det är därför det är så tacksamt med vår tjänst eftersom alla som begär offerter kommer få erbjudanden från flera håll och inte bara från ett. Därmed gör vi valmöjligheterna större för dig som driver ett företag. 

En revisor i Motala arbetar i olika steg när hen får ett uppdrag. Stegen kan i princip sammanfattas enligt följande:

1. Planering av revisionsuppdraget

Det här är en punkt som görs tillsammans med företaget. När revisionen planeras går man igenom när saker ska göras och hur de ska göras. Det kan till exempel handla om att företaget och revisorn kommer överens om hur ofta bokföringen ska delges revisorn. Det handlar också om att man bestämmer när revisorn ska få ta del av årsredovisningen och när hen senast ska skicka in sin revisionsberättelse.

2. Löpande kontroll

Den löpande kontrollen innebär att företaget delar sin bokföring med revisorn och att revisorn i sin tur tittar igenom så att allting ser helt rätt ut. Om den revisor i Motala som ni samarbetar med skulle upptäcka att någonting inte stämmer får företaget veta det så att ni kan korrigera det direkt. 

3. Revisionsberättelse

I slutet av räkenskapsåret kontrollerar och granskar er revisor företagets årsredovisning. I den revisionen ser revisorn om allting stämmer överens med de lagar som finns. Om någonting är felaktigt kommer detta påpekas så att företaget kan korrigera det som inte är riktigt. 

4. Revisionsberättelse

När en revisor i Motala har kontrollerat årsredovisningen kommer hen göra en så kallad revisionsberättelse. En sådan innehåller bland annat kommentarer om årsredovisningen och om den är korrekt, och även vad revisorn anser om styrelsens ansvarsfrihet och fördelning av eventuell förlust och vinst. Revisionsberättelsen är något som ska skickas in till Bolagsverket om företaget har revisionsplikt. 

Vi hjälper dig att hitta rätt revisor

Få erbjudanden från 3 bra leverantörer. Tjänsten är helt gratis och icke bindande.

Att driva företag i Motala

Strukturen av näringslivet i Motala förändras snabbt. Det finns ett levande näringsliv med många företag som är verksamma inom olika områden. Av alla kommuner i Östergötlands län är Motala den näst bästa om man ser till antalet företag som expanderar, kan anställa flera personer och som dessutom går med vinst. De senaste åren har drygt 400 nya aktiebolag blivit startade i Motala. Totalt skapar alla företag här över 4 000 arbetsplatser. 

Att Motala ligger mitt i Sverige är en fördel för företag som vill arbeta med andra företag. Det är också bra för sådana företag som säljer varor eller tjänster till andra orter. Läget är helt enkelt optimalt för samverkan och för att utveckla verksamheterna. Det går snabbt att ta sig såväl till Stockholm, Malmö som till Göteborg samtidigt som det inte alls är långa sträckor till andra större orter i närheten.